1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 4 bin yıl önceki teknikle inşa edilen gemi denizde
4 bin yıl önceki teknikle inşa edilen gemi denizde

4 bin yıl önceki teknikle inşa edilen gemi denizde

Arkeologlardan oluşan bir ekip, 4 bin yıl öncesine ait talimatlar, malzemeler ve teknikler kullanılarak 18 metre uzunluğunda Bronz Çağı gemisi inşa etti.

A+A-

New York, Abu Dabi ve Zayed Üniversitesi'ndeki arkeologlardan oluşan bir ekip, MÖ 2100 yılına ait bir kil tablette belirtilen yöntemler kullanılarak Bronz Çağı gemisi inşa etti.

Adını bir zamanlar şimdiki Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) kapsayan uygarlıktan alan Magan Gemisi'nin dış gövdesi, hurma lifi ipi kullanılarak demetler halinde ahşap bir iskelete bağlandı ve 15 ton yerel saz kullanılarak yapıldı.

Gemi, dikili tekneler konusunda uzmanlaşmış, antik tekniklerin çoğuna aşina olan Hintli gemi ustaları tarafından inşa edildi.

antik-gemi.jpg

Ekipte yer alan Robert Parthesius yaptığı açıklamada, 'Teknenin büyük çoğunluğu keski, zıvana ve ahşap tokmak gibi eski aletler kullanılarak elle inşa edildi. Bronz Çağı'nda makaralar ve diğer modern arma sistemleri bulunmadığından, keçi kılından yapılan yelkenin kaldırılmasına yardımcı olmak için 20 kişilik mürettebat gerekti' dedi. BAE'li denizcileri tarafından kaptanlığı yapılan gemi, Abu Dabi Körfezi'nde test edildi. Gemi saatte 10.4 kilometre hızlara ulaştı.

Kaynak: msn.com

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.